Pas fitores së Joe Biden ka reaguar ish-Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barcak Obama. Obama në një postim në rrjete sociale shprehet se është shumë krenar për fitoren e Biden dhe e quan atë një fitore historike.

“Jam shumë krenar të përgëzoj Presidentin tonë të ardhshëm, Joe Biden, dhe Zonjën tonë të Parë, Jill Biden. Unë gjithashtu jam krenar të përgëzoj Kamala Harris dhe Doug Emhoff për zgjedhjet novatore të Kamala si Nënkryetari ynë i ardhshëm. Në këto zgjedhje, në rrethana të veçanta, Amerikanët dolën në numër për të votuar më shumë se kurrë. Dhe sapo të numërohet çdo votë, Presidenti i Zgjedhur Biden dhe Zëvendës Presidenti i Zgjedhur Harris do të kenë fituar një fitore historike dhe vendimtare”, shkruan ndër të tjera Obama.